5 redenen om een auto uit Duitsland in te voeren

auto importeren duitsland

De meeste auto’s die geïmporteerd worden komen uit Duitsland. Duitsland is een ideaal land om auto’s te importeren. Voor veel bedrijven in Nederland al o zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Waarom is juist Duitsland nou zo aantrekkelijk en niet Frankrijk of Italië? Heel simpel: er zijn genoeg redenen om je auto in Duitsland te halen. Lees hieronder wat de 10 redenen zijn om een auto uit Duitsland in te voeren.

Duitsland is lekker dichtbij

De eerste reden om een auto in Duitsland te kopen is omdat Duitsland op een steenworp afstand ligt. Ons land grenst zelfs aan Duitsland. De transportkosten liggen hierdoor aanzienlijk lager dan bij andere landen, behalve België natuurlijk, want dat grenst ook aan Nederland. Een auto kopen in Italië is veel minder interessant, omdat je een berg geld kwijt bent aan transport van de auto, die je importeert.

Duitsland heeft veel auto’s in de verkoop

In Duitsland zijn heel veel auto’s te koop. Logisch, want Duitsland is vele malen groter dan ons kikkerlandje Nederland. Er wonen in Duitsland wel 5 x zoveel mensen als in Nederland. Dat betekent dat er ook 5 x zoveel mensen rondlopen met een gelijkwaardig inkomen en er dus net zoveel auto’s te koop staan. De keuze is dan ook reuze en dat is gelijk de belangrijkste reden dat veel Nederlanders een auto uit Duitsland importeren.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

De autoprijzen zijn goedkoper in Duitsland

Als het om auto’s gaat en de belasting daarover, dan moet je in Duitsland zijn. Want Duitsland kent geen BPM heffing, wat in Nederland wel gehanteerd wordt. Dat scheelt op de aanschaf van een Volkswagen Golf al gauw een dikke 3.000 euro. Een mega verschil, daar kun je niet onderuit. Daarnaast is ook het btw tarief lager dan bij ons. Duitsers betalen gewoon 2 % minder btw.

Nederlanders worden steeds slimmer en kiezen er dan ook steeds vaker voor om een auto uit Duitsland te importeren. Ook al moet er over een ingevoerde auto in Nederland alsnog BPM afgedragen worden aan de Belastingdienst. Je bent te allen tijde goedkoper uit, want de rest-BPM voor een tweedehands auto is een stuk lager dan op een nieuwe auto.

Meer informatie: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Duitse auto’s hebben meer luxe

Doordat de aanschafprijs voor een nieuwe auto in Duitsland een stuk lager ligt, hebben de Duitsers ruimte om een auto te kiezen met luxe opties. En weet je, de Duitsers maken daar gretig gebruik van. En dat is voor de Nederlandse importeur een groot voordeel, want je hebt meer auto voor je geld.

Duitse auto’s zijn meestal voorzien van een sterkere motor

Wat betreft de motor van de auto geldt eigenlijk dezelfde regel als bij de opties. Als een Duitsers hetzelfde bedrag voor een auto neer kan tellen als een Nederlander, dan heeft hij hiervoor een auto met een sterkere motor. De Nederlander rijdt voor hetzelfde bedrag in een BMW 520d, terwijl een Duitser dan in een BMW 525d of zelfs 530d rond tuft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.