Autoruit folie, welke soorten bestaan er precies?

autoruit folie

Ben je op zoek naar een geschikte autoruit folie voor het blinderen van de ruiten van je auto? In dat geval spreekt het voor zich dat er altijd rekening dient te worden gehouden met tal van verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld steeds van belang om er rekening mee te houden dat de prijs voor het blinderen van je autoruiten afhankelijk is van niet alleen je persoonlijke wensen en verwachtingen, maar ook het type voertuig. Ben je niet alleen van plan om je autoruiten te laten blinderen met als doel om een stoere uitstraling te realiseren, maar wil je ook kunnen rekenen op enkele praktische voordelen? In dat geval zal dit uiteraard mee bepalend zijn voor het soort autoruit folie waar gebruik van zal worden gemaakt. In ieder geval, op deze pagina laten we je alvast even uitgebreid kennismaken met de verschillende soorten autoruit folie welke op de markt zijn terug te vinden.

             1.) Zonwerende UV / warmtewerende raamfolie

Het eerste type autoruit folie welke we graag aan je willen voorstellen is de zonwerende UV of warmtewerende raamfolie. Door gebruik te maken van een dergelijke autoruit folie kan ervoor worden gezorgd dat je niet alleen jezelf, maar ook je kinderen en je huisdieren in de auto kan beschermen tegen hinderlijke en vaak ook erg warme zonnestralen. De getinte autoruitfolie waar gebruik van wordt gemaakt zorgt ervoor dat dit automatisch wordt verminderd of zelfs volledig wordt weggenomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de getinte raamfolie zorgt voor een halvering van de warmte in de auto. Ben jij dus met andere woorden iemand die er van houdt om regelmatig met de auto op vakantie te gaan? Ook dan kan gebruikmaken van de juiste autoruit folie zeker een interessante meerwaarde met zich meebrengen.

             2.) Inkijkwerende verduisteringsfolie

Een ander type van autoruit folie is de zogenaamde inkijkwerende verduisteringsfolie. Op het ogenblik dat je er de voorkeur aan geeft om gebruik te maken van een dergelijke autoruit folie zal je kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende tinten zijn terug te vinden. Elke tint beschikt in principe ook over diens eigen, unieke eigenschappen. In de praktijk wordt er door menig aantal mensen vaak voor gekozen om de transparante veiligheidsfolie te combineren met getinte autoruitfolies.

             3.) Een autoruit folie voor een nog stoerdere uitstraling

Het blinderen van verschillende ruiten van je auto kan ervoor zorgen dat je voertuig over een nog stoerder karakter komt te beschikken. In het bijzonder voor auto’s die van nature reeds over een sportief karakter beschikken kan het blinderen van de autoruiten een zeer belangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Wil jij ook graag jouw auto voorzien van een extra stoere uitstraling met eveneens een extra “chique” toets? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat heel wat verschillende autoruit folies aan deze eisen zullen weten te voldoen.

             4.) Speciale veiligheidsfolie / inbraakvertragende folie

Wist je dat een autoruit folie niet alleen maar bij kan dragen aan de uitstraling van je auto? Het is namelijk zo dat je ook kan kiezen voor een speciale veiligheidsfolie. Het gaat hierbij om een inbraakvertragende folie voor je auto welke bestaat uit meerdere lagen polyester. De aanwezigheid van deze verschillende lagen zorgt ervoor dat de folie over een extra stevig karakter komt te beschikken. Van zodra dit type van autoruit folie op de ramen van je auto is aangebracht zal je kunnen vaststellen dat deze niet langer ingeslagen kunnen worden. Een extra voordeel is terug te vinden in het feit dat de folie zelfs perfect in staat is om stenen buiten te houden. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook dit type van autoruit folie is in de praktijk het overwegen absoluut meer dan waard.

Kijk op ProAutotint.nl voor meer informatie over autoruit folie en het blinderen van je autoruiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *