Benieuwd wat je leert tijdens rijlessen? Lees het hier

Jouw rijbewijs behalen, je hebt er ongetwijfeld lang naar uitgekeken en kunt niet wachten tot je eindelijk de baan op mag. Niet langer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of van mensen die je ergens heen willen brengen, klinkt goed toch? Voor het zover is, moet je wel nog theoretisch en praktijkgericht bewijzen dat je dat felbegeerde rijbewijs ook echt wel verdient. Rijschool Utrecht helpt je alvast graag veilig op weg.

De theorie als basis


Rijschool Utrecht zal je als eerste stap begeleiden in het slagen in jouw theorie-examen. Hier wordt verwacht dat je de wegcode in voldoende mate kent, dat je weet hoe een veilige bestuurder zich kenmerkt en dat je de basiskennis van de technische kant van jouw auto beheerst.
Om je optimaal hierop voor te bereiden zal Rijlessen Utrecht heel individueel met jou werken op de punten waarmee je nog moeilijkheden zou ondervinden. Heb je de theorie onder de knie, dan kun je jouw examen gaan afleggen. Slaag je hiervoor, dan ben je terug een stapje dichter bij jouw doel en kun je aan de praktijk beginnen. 

Klaar om de baan op te gaan


Nu je de theorie goed kent, ben je helemaal klaar om met jouw instructeur het verkeer te gaan verkennen. Rijlessen Utrecht zorgt ervoor dat je iedere mogelijke situatie leert kennen en leert hoe erop te reageren. Een bestuurder die zelfverzekerd en met alle nodige kennis de baan opgaat, slaagt er ook in om in onverwachte situaties het hoofd koel te houden.
Afhankelijk van de gekozen formule geniet je bij Rijschool Utrecht van een welbepaald aantal uur praktijklessen met een bekwame en ervaren instructeur die je helemaal klaarstoomt voor het eigenlijke examen. Door de individuele begeleiding wordt steeds op niveau van de kandidaat-bestuurder gewerkt en wordt ruim aandacht besteed aan de pijnpunten die opduiken. Heb je de praktijklessen afgerond, dan ben je nu toe aan je praktijkexamen.

Jouw rijbewijs is binnen


In Nederland is het slagen in zowel theorie als praktijk vereist om een rijbewijs te kunnen aanvragen. Jouw lessen worden dan ook voor beide delen afgesloten met een examen dat zal uitmaken of jij al klaar bent om veilig en hoffelijk in het verkeer te komen.
Geslaagd? Proficiat, je kunt nu echt jouw rijbewijs aanvragen.
Niet geslaagd? Geen nood, onze instructeurs werken samen met jou op de punten waarop je minder goed scoorde zodat je bij de tweede poging met glans slaagt.


Rijlessen Utrecht helpt jou op weg naar vele aangename en veilige kilometers en maakt van jouw een echte rijvaardige bestuurder. Veel succes alvast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.