De voor- en nadelen van een auto uit het buitenland importeren

auto importeren

In dit blog, dat we gebaseerd hebben op informatie uit unieke blog site, lees je alles wat een man moet weten over het importeren van een auto uit het buitenland. De grootste voordelen en ook nadelen van een importauto vind je hieronder.

Import Auto’s zijn financieel voordelig!

Op een unieke blog site met artikelen over alles wat een man moet weten, lazen we als eerste grote voordeel van een geïmporteerde auto de voordelige koopprijs. Met name voor auto’s uit een land als Duitsland betaal je al snel honderden tot duizenden euro’s minder dan in Nederland. Dit komt door het lagere btw-tarief dat je in Duitsland over luxegoederen betaald (6 procent in plaats van 21 procent). Ook een rol speelt hierbij dat er in Duitsland een veel grotere automarkt is. Door het grotere aanbod is de autoprijs lager dan in Nederland.

Doorlopende garantie van de fabriek

Als importauto’s nog relatief jong zijn, profiteer je als gebruiker van het feit dat er vaak nog een fabrieksgarantie op de auto zit. Het kan altijd gebeuren at er in de periode van de fabrieksgarantie die nog voor jou geldt iets kapot gaat en de auto niet meer werkt. De fabrieksgarantie is dan een uitkomst en bespaart je een hoop reparatiekosten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Een enorm aanbod aan merken en modellen auto’s

Een van de grote pluspunten van een geïmporteerde kopen is de grote keuze die je hebt aan merken en types auto’s. Aangezien er in het buitenland een grotere markt is, betekent dit dat het aanbod ook groter is. En jij als koper profiteert hiervan, want je kunt volop kiezen. Tegelijk leidt het grote aanbod auto’s ertoe dat je de nodige keuze hebt qua prijsstelling. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat de prijs lager uitvalt. Ideaal toch, zeker voor je portemonnee?

Een luxere of grotere auto kopen

Prettige bijkomstigheid van importauto’s is dat je voor hetzelfde geld dat je uitgeeft aan een Nederlandse auto, bij importauto’s meer luxe en grotere auto’s kunt kopen. Wil je een keer echt luxueus rijden maar is je budget relatief beperkt? Dan kan een geïmporteerde auto de oplossing vormen voor dit probleem. Bekijk snel online het grote aanbod aan importauto’s dat tegenwoordig beschikbaar is en profiteer van de voordelen van auto’s uit het buitenland, specifiek Duitse import auto’s. Alvast veel rijplezier toegewenst en geniet volop van je luxe en tegelijk voordelige auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *