Een auto financieren met een autolening

Is jouw auto aan vervanging toe? Je beschikt niet altijd over voldoende spaargeld om een nieuwe auto te financieren. Toch kun je een nieuwe auto kopen. Je kunt immers online een autolening afsluiten. Het online aanvragen van een autolening is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar stappen te zetten. Door het online aanvragen van een autolening weet je bovendien direct welk bedrag je maandelijks moet betalen om de lening af te lossen. Je kunt, indien je dat wenselijk vindt, een persoonlijk advies krijgen van de kredietverstrekker over het afsluiten van jouw autolening.

In drie stappen geld lenen voor een auto

Wil je jouw nieuwe auto financieren via een geldlening dan moet je drie stappen zetten:

·        Heb je het bedrag bepaald dat je nodig hebt om een nieuwe auto te kunnen kopen? Dan kun je, op basis van het benodigde bedrag, de lening en de maandelijks te betalen kosten berekenen.

·        De autoverzekering kan online worden aangevraagd. Vervolgens ontvang krijg je een e-mail van de kredietverstrekker met hun aanbod van een autolening.

·        Ga je akkoord met het aanbod van de kredietverstrekker? Dan ontvang je het door jou geleende bedrag op jouw rekening. Uiteraard moet je dan wel de door de kredietverstrekker gevraagde documenten hebben ingeleverd en voldoen aan hun voorwaarden.

De derde stap kan eventueel nog gevolgd worden door een vierde stap. Stel je hebt zojuist een lening afgesloten. Dan heb je altijd 30 dagen bedenktijd. Je kunt dus nog afzien van de zojuist afgesloten lening.

Het afsluiten van een autolening: tips

·        Uiteraard let je bij het afsluiten van een autolening op de door financieringsmaatschappijen gehanteerde rentetarief. Kies een financieringsmaatschappij met een laag rentetarief.

·        Waarschijnlijk weet je wel wat de gebruiksduur van jouw nieuwe auto is. Aangeraden wordt om geen lening af te sluiten met een langere looptijd dan de gebruiksduur van de auto. Zo kun je voorkomen dat je de lening nog niet helemaal hebt afgelost, terwijl je de auto inmiddels niet meer in je bezit hebt.

·        Natuurlijk bereken je zo precies mogelijk wat jouw maandelijkse kosten zijn. Je wilt immers niet geconfronteerd worden met onverwachte kosten.

·        Er zijn kredietverstrekkers die je de mogelijkheid bieden om extra af te lossen. Let wel goed op! Dit extra aflossen is niet bij iedere kredietverstrekker boetevrij. Verwacht je dat je in de toekomst extra kunt aflossen op jouw autolening? Kies dan voor een kredietverstrekker die de mogelijkheid biedt om boetevrij  extra af te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *