Gebruikte velgen kopen?

Nieuwe velgen zijn vaak erg duur. Dit verschilt natuurlijk ook nog wel per merk auto en model. Daarom is het goedkoper om voor gebruikte velgen te gaan. Deze zijn een stuk goedkoper,maar het enige nadeel is dat ze soms minder mooi eruit kunnen zien. Als je dit niet uitmaakt zijn de porsche banden van MW Wheels dé oplossing voor jou!

Prijs

De prijs van nieuwe velgen kunnen erg hoog liggen. Vooral als het originele velgen zijn. Sommige kunnen wel oplopen tot €4.000(!). Niemand wil dit daar natuurlijk voor betalen. Gelukkig kan je gebruikte velgen gebruiken. De Prijs is vele malen beter. Soms tot wel meer dan 50% goedkoper. Natuurlijk verschilt dit per automerk en model. Bij Mercedes zijn AMG velgen weer duurder dan van een ‘normale’ Mercedes. Dit geldt ook bij BMW met de BMW M modellen.

Kwaliteit

De kwaliteit van gebruikte velgen kan minder zijn. Zo kunnen ze krasjes hebben of een beetje gebogen op bepaalde plekken. Dit kan je alleen heel makkelijk fixen door er of een specialist naar te laten kijken of het zelf proberen op te lossen met speciale spullen die je er bijvoorbeeld op kan smeren. Zorg er hierbij wel voor dat je er serieus mee omgaat en niet zomaar wat op je velgen smeert of zomaar iets mee doet. Je velgen zijn een groot deel van de auto dus het is ook slim om die zo mooi mogelijk te houden dan. 

Merk geeft zekerheid

Als je dan toch beslist om voor gebruikte velgen te gaan is het verstandig om toch te kijken naar A-merk velgen. A-merk velgen zijn sowieso de betere keuze als je er het geld voor hebt en dat is natuurlijk hetzelfde bij gebruikte velgen. Let hier dus op bij het aanschaffen van velgen, zowel eerstehands als tweedehands velgen. 

Denk er goed over na

Het is erg belangrijk dat je de tijd neemt om de keuze af te wegen of dat je nieuwe velgen neemt of tweedehands velgen neemt. Denk hierbij dus aan dingen zoals prijs, conditie van de velg, merk en natuurlijk welke je mooi vind!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.