Goedkoopste autoverzekering: hét stappenplan!

goedkoopste autoverzekering

Wat vorig jaar de goedkoopste autoverzekering was voor jou, is dat dit jaar misschien wel helemaal niet. En het is jammer als jij een premie betaalt die lager zou kunnen zijn. Het goede nieuws is dat je je autoverzekering elk jaar mag veranderen en dat je dus jaarlijks op zoek kunt gaan naar de goedkoopste autoverzekering van dat moment. Zo bespaar je toch zeker een paar tientjes op je premie, wat genoeg is voor een lekkere lunch, nieuwe kleding, een dagje uit of wat extra geld in de vakantie spaarpot. De goedkoopste autoverzekering vind je door een vergelijking te maken en wij hebben hier een stappenplan opgesteld waarmee je dan niets over het hoofd ziet.

Hier kun jij jouw autoverzekering vergelijken

Stap 1: de goedkoopste autoverzekering, wat heb je nodig

Het is altijd goed om eerst vast te stellen wat je precies nodig hebt. Je maakt geen vergelijking van alle verzekeringen die worden aangeboden, maar alleen de verzekeringen die relevant zijn voor jou. Dit zijn ook de filters die je in gaat stellen op de vergelijkingssite. Schrijf dus op welke dekking je nodig hebt, of je ook aanvullende verzekeringen af wilt sluiten, hoeveel eigen risico je wilt betalen en andere eisen die je hebt. Door de filters zo exact mogelijk in te stellen vergelijk je appels met appels en vind je de goedkoopste autoverzekering die aansluit bij wat je nodig hebt.

Stap 2: een website aanwijzen

Vervolgens moet je een vergelijkingssite aanwijzen waarmee je je vergelijking gaat doen. Deze moet aan enkele voorwaarden voldoen, wil je een eerlijke, doeltreffende en complete vergelijking uit kunnen voeren. Zo is het erg belangrijk dat de website onafhankelijk is en dus geen commercieel voordeel heeft bij jouw overstap naar een bepaalde verzekeraar. Vervolgens moet de vergelijkingssite een goede dekking hebben en de meeste, zo niet alle verzekeraars betrekken. De goedkoopste autoverzekering vind je alleen als je alle opties hebt bekeken. Kies daarom meerdere vergelijkingssites als dat je vergelijking ten goede komt. Als laatste zijn de filters belangrijk. Zorg ervoor dat je een site uitkiest waarmee je kunt filteren op de eisen die jij aan je autoverzekering stelt.

Stap 3: een vergelijking maken

Nu ben je klaar om een vergelijking te maken en de goedkoopste autoverzekering aan te wijzen. Je vult de filters nauwkeurig in en beoordeelt de resultaten. Uiteraard ga je hier ook wat dieper op in en kijk je naar de kleine lettertjes van de contracten. Wat is de vergoeding, bijvoorbeeld, als je auto gestolen wordt? Heb je recht op een vervangende auto als je pech krijgt? Wat gebeurt er als je auto total loss wordt verklaard? Met je vergelijking, en wat research, kies je de goedkoopste autoverzekering uit die voldoet aan je eisen en wensen.

Stap 4: overstappen

Vervolgens is het tijd om over te stappen naar de goedkoopste autoverzekering van dit moment en de meeste vergelijkingssites bieden je dan een handige service aan. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven welke verzekering je af wilt sluiten en zij doen de rest. Bespaar jaarlijks op je autoverzekering; het maken van een vergelijking is met dit stappenplan een kleine moeite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.