Hoe zo voordelig mogelijk je brommer verzekeren?

Heb je ervoor gekozen om een brommer te kopen? Zal deze brommer in het Nederlandse verkeer worden gebracht? Dan moet er rekening mee worden gehouden dat deze dient te zijn verzekerd. Een brommer verzekeren kan je doen op in totaal drie verschillende manieren. Het soort verzekering die je voor je brommer gaat afsluiten zal worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk op dit vlak niet alleen aan de waarde waar de brommer over beschikt, maar wat verder ook te denken van het aantal kilometers die je van plan bent om met de brommer af te leggen. Hoe dan ook, wil jij vooral graag zo voordelig mogelijk je brommer verzekeren? Dan zal je kunnen vaststellen dat de aangegeven tips hier op deze pagina daarbij kunnen helpen!

De WA-verzekering, veruit de goedkoopste brommerverzekering

Wie op de voordeligste manier een brommer wil verzekeren zal haast automatisch uitkomen bij de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat hierbij om de brommerverzekering die je enkel en alleen voorziet van dekkingen voor de schade die je aanricht ten opzichte van derden. Anders gezegd, de schade die door ontstaat aan je eigen brommer zal nooit op geen enkele manier worden verzekerd. Dit althans niet door jouw WA-verzekering. Heb je een aanrijding gehad met een derde bestuurder en was hij in fout? Dan zal zijn WA-verzekering tussenkomen in jouw kosten.

Goedkoop je brommer verzekeren door middel van de WA-verzekering is dus zeker en vast mogelijk. Waarom kiest niet elke verzekeringnemer er dan gewoon voor om dit type van verzekering af te sluiten? Zeer eenvoudig. Voor menig aantal eigenaars van brommers geldt namelijk dat zij genoegen nemen met enkel en alleen de WA-dekking. Zij hebben er immers voor gekozen om te investeren in een dure brommer en die willen ze graag zo goed mogelijk verzekerd zien. Dat is niet mogelijk wanneer je enkel en alleen maar kiest voor de standaard WA-dekking voor je brommer.

Zijn de andere brommerverzekeringen dan altijd interessanter?

Betekent bovenstaande nu dat de WA-verzekering eigenlijk helemaal niet de moeite waard is om af te sluiten voor je brommer? Dat nu ook weer niet. In de inleiding van deze pagina hebben we reeds duidelijk aangegeven dat er bij een brommer verzekeren menig aantal elementen spelen, namelijk:

  1. De waarde waar de brommer in kwestie over beschikt;
  2. Hoeveel kilometers je gaat afleggen met de brommer op jaarbasis;
  3. Hoeveel budget je voorhanden hebt voor het verzekeren van je brommer;

Op basis van alle drie de hierboven aangegeven punten zal je uiteindelijk kunnen vaststellen welk type brommerverzekering nu precies voor jou de meest voor de hand liggende en interessantste keuze is. Ben jij bijvoorbeeld iemand die zeer weinig kilometers aflegt en heb je er bovendien ook nog eens voor gekozen om een erg voordelige, tweedehandse brommer te kopen? Dan spreekt het voor zich dat je brommer verzekeren met bijvoorbeeld een allrisk zeker niet interessant is.

Besparen op je brommer verzekeren? Dat doe je met deze tips!

Goedkoop je brommer verzekeren is in de praktijk in principe geen enkel probleem. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat je de goedkoopste brommerverzekering niet zomaar in je schoot zal geworpen krijgen. Dit is meteen waar veel mensen toch een beetje de mist mee ingaan. Zij vermoeden dat ze in slechts enkele minuten tijd en zonder het uitvoeren van een vergelijking de voordeligste brommerverzekering zullen weten te vinden. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak niet correct. Wil je ook graag je brommer goedkoop verzekeren? Doe dan vooral even de moeite om je degelijk te verdiepen in de hieronder terug te vinden tips.

1.) Je moet voor je brommer verzekeren altijd een vergelijking uitvoeren

De eerste tip die betrekking heeft tot het goedkoop verzekeren van een brommer heeft te maken met het feit dat je altijd, maar dan ook altijd eerst een vergelijking moet uitvoeren. Dit is iets waar veel mensen de mist mee ingaan. In de praktijk gebeurt het nog altijd ongelofelijk vaak dat verzekeringnemers ervoor kiezen om zomaar blind een beroep te doen op hun vertrouwde verzekeraar bij het afsluiten van een brommerverzekering. Natuurlijk is dit een keuze die je mag maken, maar ze is in de praktijk zelden op financieel vlak de beste. Wees je er dus van bewust dat je op deze manier mogelijks je brommer niet kan verzekeren tegen de laagste premie.

2.) Het eigen risico kan een belangrijke impact hebben

Geldt ervoor jouw brommerverzekering een eigen risico? Dan zal je er rekening mee moeten houden dat deze zowel op een positieve als op een negatieve manier een impact kan hebben op de premie die je moet betalen voor je verzekering. Is er sprake van een eigen risico? Dan zou je er in principe bij elk type verzekering voor kunnen kiezen om deze zelf te verhogen. Op het moment dat je deze keuze hebt gemaakt zal je vervolgens kunnen vaststellen dat de periodieke premie die je moet betalen aanzienlijk kan dalen. Ook zo wordt goedkoop een brommer verzekeren net wat makkelijker.

3.) Let op je schadeverleden

Is het niet voor het eerst dat je een brommer gaat verzekeren? Of heb je net wel je eerste brommer aangekocht, maar heb je ook al met de auto gereden? In ieder geval, wanneer je voorheen reeds op de één of andere manier een bestuurder van een gemotoriseerd voertuig bent geweest zal je kunnen vaststellen dat er een controle zal worden uitgevoerd van je schadeverleden. Blijkt uit deze controle dat je in het verleden al betrokken bent geraakt bij meerdere schadegevallen waarvan er verschillende aan jou te verwijten vielen? Dan heeft dat altijd als gevolg dat je brommer verzekeren met de goedkoopste premie wellicht niet meer tot de mogelijkheden zal behoren.

4.) Sluit geen dekkingen af voor je brommer die je niet nodig hebt

Last but not least, sluit bij je brommer verzekeren geen dekkingen af waarvan je nu al weet dat je er waarschijnlijk nooit aanspraak op zal doen. Dat is echt zonde van het geld. Dit lijkt eveneens een voor de hand liggende tip te zijn, maar toch zijn er best veel mensen die deze nog over het hoofd zien. Door enkel en alleen die dekkingen af te sluiten waar je daadwerkelijk behoeften aan hebt kan je ervoor zorgen dat je zonder probleem een aantrekkelijk bedrag kan besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.