In drie stappen naar de goedkoopste autoverzekering

goedkoopste autoverzekering

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering is zo gedaan, maar helaas zijn er nog steeds mensen die jarenlang dezelfde premie betalen. En dat is jammer, want je loopt geld mis. Je mag je autoverzekering elk jaar veranderen en tegen de tijd dat jouw huidige polis af dreigt te lopen ga je op zoek naar iets beters. Jouw situatie is veranderd, de markt is veranderd en daar heb je geen weet van als je niet vergelijkt. Door jaarlijks de goedkoopste autoverzekering te zoeken kun je tientjes besparen op je premie en dat is voldoende voor een lekkere lunch, een vollere spaarpot of een nieuwe outfit. Hier lees je hoe je in drie stappen een snelle en complete vergelijking uitvoert en de goedkoopste autoverzekering afsluit.

Stap 1: wat zijn je eisen aan de goedkoopste autoverzekering?

Allereerst is het belangrijk dat je vaststelt wat je eisen zijn aan de autoverzekering die je af wilt sluiten. De goedkoopste autoverzekering van alle autoverzekeringen is mogelijk niet relevant voor jou, dus je wilt alleen de verzekeringen met elkaar vergelijken die aansluiten bij wat je nodig hebt. De vergelijkingssites bieden je daar handige filters voor aan en bij deze stap bepaal je wat je bij die filters in wilt vullen. Denk dan bijvoorbeeld aan je eigen risico, aan het aantal claim vrije jaren, aan je budget, aan de dekking en de eventueel aanvullende verzekeringen die je wilt afsluiten. Neem even de tijd om te bepalen wat je nodig hebt.

Stap 2: een goede vergelijkingssite is onafhankelijk en compleet

De volgende stap is het vinden van een goede vergelijkingssite. En deze moet dan aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat de juiste filters worden aangeboden, zodat je uit alle autoverzekeringen alleen die opties ziet die relevant voor je zijn. Vervolgens kies je altijd voor een site die onafhankelijk is, want alleen zo krijg je objectieve en eerlijke resultaten te zien. Een laatste punt waarmee je rekening houdt is dat het aanbod van verzekeraars groot is. We raden ook aan om meerdere vergelijkingssites uit te kiezen, zodat je alle opties ziet en niet een gedeelte van het marktaanbod. De goedkoopste autoverzekering vind je alleen met de beste vergelijkingssites.

Stap 3: je vergelijking uitvoeren en overstappen

De laatste stap in je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering is het maken van de keuze en het overstappen. Je bekijkt de resultaten die je zijn aangeboden en gaat hier wat dieper op in. Beoordeel de algemene voorwaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot diefstal en pech langs de weg. Heb je de goedkoopste autoverzekering gevonden, dan stap je gemakkelijk over met de overstapservice van de vergelijkingssite. Zij zeggen je oude contract op en regelen je nieuwe polis voor je.

De goedkoopste autoverzekering van dit jaar is dat volgend jaar niet meer. De enige manier om zeker te stellen dat je niet te veel betaalt is door het marktaanbod te bekijken en vergelijken. Doe dit elk jaar en je weet altijd zeker dat je de beste polis afsluit voor de laagste premie. Direct autoverzekeringen vergelijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *