Je auto financieren met een lening

Ben je van plan een nieuwe auto te kopen, maar heb je hier niet genoeg geld voor op je spaarrekening staan? Dan kan een autolening een uitkomst bieden. Met deze lening financier je de aanschaf van je auto, zodat je jouw gewilde bolide meteen aan kunt schaffen. Het aanvragen van een autofinanciering is vrij eenvoudig, maar er zijn wel punten waar je rekening mee moet houden. Hieronder gaan we daar wat dieper op in.

Vraag een financiering aan

Een autolening werkt op dezelfde manier als elke andere lening, in het bijzonder de persoonlijke lening. Om de autolening aan te vragen kun je naar de bank of een geldverstrekker gaan, zowel op locatie als online. Via de website kun je zelf invullen waarvoor je de auto financieren wilt, welk bedrag je wilt lenen en wat je gewenste looptijd is. Op basis hiervan kan de kredietverstrekker je een aanbod geven voor een lening en wanneer je akkoord gaat krijg je de lening. Het geld wordt dan direct op je rekening gestort en je kunt dit meteen gebruiken om de auto mee te financieren.

Hoe ziet de lening eruit?

Bij de autolening krijg je een maximaal bedrag dat in zijn geheel bij akkoord op je rekening komt te staan. Hoe hoog dit bedrag kan zijn is afhankelijk van je leendoel (in dit geval de auto) en jouw persoonlijke situatie. Zo wordt de aanvraag altijd beoordeeld door een expert die kijkt of jouw huidige situatie voldoende is om de lening terug te betalen. De financiering moet je namelijk in zijn geheel ook weer terugbetalen, inclusief een percentage kosten die de geldverstrekker voor je hebben gemaakt. Dit percentage is de rente.

Je betaalt de financiering terug in een van tevoren afgesproken tijdsduur. Dit is de looptijd van je lening. Per maand betaal je in deze periode een deel van je lening (de aflossing) en een percentage rente aan de bank. Hoeveel dit bedrag is hangt af van de hoogte van het geleende geld en de looptijd.

Kan iedereen een autolening afsluiten?

Iedereen die ouder is dan 21 jaar kan een lening afsluiten en dus ook een autofinanciering. Hoe hoog dit bedrag is en welke voorwaarden de lening heeft hangen af van jouw situatie. Zo verstrekken banken en geldschieters alleen aan mensen waarvan zij verwachten dat ze het geld terug van krijgen. De bank kan je dan ook weigeren om geld te lenen, als blijkt dat jij niet in staat bent om de lening terug te betalen. Redenen tot weigering zijn een te hoge leeftijd, een te laag inkomen of dat je al andere schulden hebt lopen waar je achter loopt met de betaling.

Kijk voor meer informatie eens op Findio.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.