Mijn allereerste auto

Ik ben een 21 jarige student en woon nog bij mijn ouders. Ik heb al wel voor 32 uur per week naast mijn studie een baan in de stad naast het dorp waar ik vandaan kom. Het werk zit zo ongeveer 8 kilometer bij mijn huis vandaan en normaal gesproken ga ik altijd op de scooter naar mijn werk toe. Dit is alleen een groot nadeel wanneer het harder regent. Dan is het zo dat ik met mijn scooter door weer en wind die kant op moet.

De aankoop

Een aantal weken geleden kwam mijn vader binnen op mijn kamer en gaf aan dat hij een leuke verassing voor mij had. Ik hou normaal nooit zo van verassingen maar mijn vader was zo enthousiast dat ik er ook enthousiast van werd. Mijn vader nam mij mee naar Vortkamp een 2e hands occasion verkoper. Toen wij daar aankwamen gaf mijn vader aan dat hij onder de zoekterm Skoda Enschede terecht was gekomen bij Vortkamp. Ik en mijn vader houden van het automerk Skoda en dus wist ik genoeg. Ik kreeg mijn eerste auto. 

De auto

De auto waar wij naar gingen kijken was een Skoda Fabia. Deze auto koste daar zo’n 12.000 euro. Niet goedkoop maar een faire prijs voor de staat waarin de auto was. We gingen een proefrit maken en de auto reed geweldig. De auto was zwart en zag er ontzettend strak uit. Tijdens de proefrit gaf mijn vader aan dat hij de auto top vond en wanneer ik 10% mee zou betalen we de auto samen zouden kopen maar het eigenlijk mijn auto zou zijn. Wel gaf hij aan dat hij er ook in wou rijden als het nodig was. Hiermee ging ik natuurlijk akkoord.

De betaling

Na met mijn vader deze deal gemaakt te hebben zijn wij 2 weken later weer terug gegaan naar Vortkamp. We hadden ze gevraagd de auto voor ons te reserveren, gelukkig was dit geen probleem. We hebben de auto gekocht en ik rij er nog elke dag met ontzettend veel plezier in rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *