Redenen waarom jouw deur niet meer open gaat

Stel je hebt net een leuke verjaardag gehad en loopt moe naar de auto. Je wilt het liefst lekker douchen en slapen want je bent moe. De hele dag heb je geholpen op de verjaardag van je zus. Je hebt haar geholpen met koken of met het versieren van het huis. Hoe dan ook je wilt de auto in en naar huis toe gassen. Je stopt je sleutel in de auto en wilt de deur openen. Huh de deur blijft dicht… Waarom gaat mijn deur niet meer open? Je kan via de site van een mobiele autosleutelmaker een afspraak maken en daarna aan de hand van deze redenen nagaan wat er misschien mis gegaan is.

Deurslot kapot

Het deurslot is datgene waar jij je sleutel in steekt zodra je je deur wilt openen. Dus het slot in de deur. Wanneer je je sleutel in het deurslot steekt zonder effect zou het een mogelijkheid kunnen zijn dat het deurslot kapot is. Misschien is het deurslot van binnen beschadigd waardoor hij zijn werk niet meer kan doen en niet meer reageert.

De sleutel

Wat natuurlijk ook mogelijk is voordat je iemand laat wringen aan jouw deurslot is dat probleem  helemaal niet zit in de auto zelf. Het deurslot werkt naar behoren en misschien ligt het aan de sleutel. Je sleutel kan bijvoorbeeld een beetje krom zijn waardoor de sleutel deels wel in het deurslot gaat maar niet volledig. In zulke gevallen zal je je reservesleutel erbij moeten halen. Als dat geen mogelijkheid is dan zal je of een nieuwe sleutel moeten laten maken of misschien toch wel het hele deurslot vervangen.

Het weer

Het weer is een externe factor die zelfs zonder je auto aan te raken voor vele problemen kan zorgen. Hitte kan ervoor zorgen dat deur uit gaat zetten en dat het deurslot niet meer optimaal gaat werken. Zo kan het voorkomen dat door de warmte de sloten niet meer helemaal doorgedraaid kunnen worden waardoor de auto of half open of half dicht blijft. Ook de kou kan een effect hebben op jouw slot. Het slot kan vastgevroren zijn en daarom geen beweging mee geven. De temperatuurverschillen binnen en buiten de auto kunnen ervoor zorgen dat de deur uitzet en daarom niet meer open gaat.

Centrale deurvergrendeling

De centrale deurvergrendeling zorgt ervoor dat alle deuren en de kofferbak via een sleutel bediend kan worden. Met één druk op de knop vergrendelen alle sloten van je auto. Het kan zijn dat op het moment dat jouw deur niet open gaat dat het te maken heeft met de centrale deurvergrendeling. Check altijd of alle deuren niet meer open gaan of dat het alleen de deur aan de bestuurderskant betreft. Het kan zijn dat de batterij van jouw sleutel leeg is. Probeer om dit uit te sluiten de deur met de sleutel open te maken in plaats van via de knoppen op de sleutel. Wanneer je ziet dat de deur dan wel open gaat weet je dat het aan de centrale deurvergrendeling ligt.

Het overzicht

Na het lezen van dit stuk weet je dat op het moment dat jouw deur niet meer open gaat dat daar verschillende redenen voor kunnen zijn. Het kan zijn dat de deurslot van jouw auto kapot of beschadigd is. Het probleem kan ook zitten in jouw sleutel of het weer. Dus het kan ook een externe reden hebben. Tot slot kan het zijn dat jouw centrale vergrendeling niet meer goed werkt. Voor het geval dat je er helemaal niet uitkomt kun je ook gewoon de slotenmaker bellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *