Waarom een auto leasen voor ZZP’ers een goede keuze is

Ben jij een ZZP’er en is het tijd om een auto aan te schaffen voor je bedrijf. Veel werkzaamheden kunnen er een stuk gemakkelijker door worden gemaakt. Maar het direct kopen van een nieuwe auto hoeft natuurlijk niet altijd. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te leasen wanneer je ZZP’er bent. Wij geven hieronder verschillende redenen waarom het slim is om hiervoor te kiezen.

  • Professionele auto voor klantenbezoek
  • Leasen t.o.v. kopen
  • Besparen in onderhoud
  • Diverse mogelijkheden en fiscale voordelen

Direct een professionele auto om klanten te bezoeken

De auto waarmee je naar klanten toe gaat is natuurlijk onderdeel van het visitekaartje van jouw bedrijf. Wanneer je in een professionele en goede auto bij klanten aankomt dan geeft dat een duidelijk signaal af naar de (potentiële) klant.

Voordelen t.o.v. kopen

Daarnaast is het kopen van een auto in sommige opzichten goedkoper dan leasen. Maar veel auto’s waar jij graag in naar klanten zou willen kunnen een flink prijskaartje hebben. Daarom is dit lang niet altijd een optie en je wilt toch een goede auto hebben. Door te kiezen voor het leasen van een professionele auto kun je wellicht wel die auto gebruiken waar kopen nou net geen optie voor is.

Besparen in het onderhoud

Nog een voordeel is het onderhoud. Bij het kopen van een eigen auto sta je er zelf voor en ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Maar wanneer je een zakelijke auto least dan kun je direct besparen op het onderhoud.

Veel verschillende mogelijkheden en fiscale voordelen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden waar je gebruik van kan maken bij het leasen van een bedrijfsauto. Zo heb je de keuze uit financial lease of operational lease. Maar ook voor het type auto en alle opties die je er verder bij wilt. Bekijk alle opties wel goed, zodat je er zeker van bent dat een bepaalde keuze het beste bij jou past. Ook zijn er natuurlijk de fiscale voordelen, waar ondernemers graag gebruik van maken. Houd deze goed in de gaten, zodat je zeker weet dat je met jouw contract het maximale eruit haalt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *