Waarom ook u voor een short lease zou moeten kiezen!

shortlease

Bent u van plan om op de zaak één of misschien zelfs meerdere nieuwe auto’s te kopen? In dat geval zult u wellicht op zoek willen gaan naar een geschikte vorm van financiering. Wilt u liever geen klassieke autolening, maar bent u bijvoorbeeld wel gewonnen voor de voordelen die een leasing met zich meebrengt? In dat geval doet u er eveneens goed aan om even in de richting van een zogenaamde short lease te kijken. Door het afsluiten van een short lease zult u namelijk kunnen vaststellen dat u kunt rekenen op heel wat interessante voordelen. Om welke voordelen dit precies gaat vertellen we u graag hier op deze pagina!

Verschil tussen een lease en een short lease

Veel mensen of bedrijven die nog niet eerder over een short lease hebben gehoord stellen zich de vraag wat nu precies het verschil is tussen een short lease en een traditionele lease. Deze verschillen zijn op zich niet zo heel erg groot. Het belangrijkste verschil uit zich dan ook vooral in flexibiliteit van de contracten. Voor een gewone lease geldt dat deze doorgaans wordt afgesloten voor een periode van bijvoorbeeld vier à vijf jaar. Dat is behoorlijk lang. Bij een short lease is dat echter niet het geval. In dit geval is het dan ook reeds mogelijk om te kiezen voor een overeenkomst voor bijvoorbeeld drie à zes maanden. Wilt u toch graag langer? Dan is dat uiteraard perfect mogelijk.

Hoeveel kost een short lease?

Er wordt in de praktijk ongelofelijk vaak gesteld dat een short lease in vergelijking met een gewone lease aanzienlijk duurder is. Dat is niet helemaal juist. Het klopt wel dat de bedragen per maand bij een short lease aanzienlijk hoger liggen, maar dat is het gevolg van de kortere contractduur. Bovendien is het ook nog eens zo dat bij een short lease alle vaste kosten waarmee u geconfronteerd kunt worden zijn inbegrepen. Concreet betekent dit dan ook dat er geen extra factuur meer in de bus zal vallen voor bijvoorbeeld:

  1. De wegentaks die moet worden betaald;
  2. De verzekering voor de auto in kwestie;
  3. Het vereiste onderhoud (bijvoorbeeld voor de autokeuring);
  4. De afschrijving van het voertuig;

Bovenstaande zorgt ervoor dat een short lease tegenwoordig ongelofelijk populair is bij beginnende bedrijven. Ook ZZP’ers neigen steeds vaker in de richting van deze oplossing. Door te kiezen voor een short lease geniet men immers van een uitstekende vrijheid en bovendien loopt men ook nog eens niet of nauwelijks risico’s.

Is een short lease ook voor u interessant of niet?

De mate waarin het afsluiten van een short lease overeenkomst ook voor u interessant kan zijn is in de praktijk steeds afhankelijk van de frequentie waarmee u bijvoorbeeld van auto wenst te veranderen. Bent u van plan om met zekerheid ettelijke jaren met dezelfde bedrijfsauto te blijven rijden? In dat geval is het afsluiten van een short lease wellicht geen goede keuze. Bent u eerder iemand die er van houdt om regelmatig even plaats te nemen in een andere auto? In dat geval spreekt het voor zich dat een short lease voor u wellicht precies die oplossing met zich meebrengt waar u naar op zoek bent! Voor short lease kijkt u op www.vwpshortlease.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.