Wanneer mag je beginnen met autorijles?

Vroeger mocht je pas rijles nemen als je de leeftijd van 18 jaar had bereikt. Tegenwoordig zit dit net even iets anders, en mag je al eerder starten met lessen. Mijn zoon is vorig jaar vervroegd begonnen met zijn autorijles bij Rijles Almelo. In de blog lees je meer over de gewijzigde regelgeving op het gebied van autorijlessen!

2ToDrive

Met 2toDrive heb je de mogelijkheid om eerder je rijbewijs te behalen. Je hoeft je niet te registeren voor 2toDrive en je mag wanneer de leeftijd van 16,5 jaar bereikt is zelf een rijschool benaderen om te starten met de rijlessen. Vanaf 17 jaar is het mogelijk om je rijexamen af te leggen. Wanneer je hiervoor slaagt en je rijbewijs behaald, mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach autorijden. Er zijn al veel jongeren die vervroegd hun rijbewijs hebben gehaald via 2toDrive. Doordat beginnende bestuurders minder rijervaring hebben raken ze vaker betrokken bij ongelukken dan bestuurders met ervaring. 2toDrive zorgt dat de bestuurder zelfverzekerd wordt zodat dit de kans op ongelukken verkleint in het verkeer.

Theorie-examen

Heb jij de leeftijd van 16 bereikt? Dan kun je het theorie-examen gaan afleggen. Dit betekent dat jij dit examen al mag maken voordat je begint met je rijlessen. Tijdens dit examen worden je verkeerskennis en inzicht getoetst. Dit examen is nodig om het rijexamen af te leggen.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een proeftoets. Deze toets duurt net zo lang als een rijexamen en je moet hier dezelfde handelingen verrichten. Hiermee kun je wennen aan het echte rijexamen en kan de CBR-examinator je tips geven over wat goed of fout ging. Wanneer de kandidaat de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kan hiervoor vrijstelling gegeven worden voor het echte rijexamen. De tussentijdse toets wordt aangevraagd via de gekozen rijschool. Om deel te nemen aan de tussentijdse toets moet je de leeftijd van 16,5 hebben bereikt en je theorie examen behaald hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *