Wanneer remschijven vervangen auto?

remschijven

Staat de auto gedurende een langere tijd stil, dan kan er roestvorming ontstaan op de remschijven, zeker in landen als de onze, met een meestal vochtig klimaat. De roestvorming is – afhankelijk van de wieldoppen of wielen- al dan niet te zien. Ziet u de ontsierende roestvorming en is u dit een doorn in het oog? U kunt zelf het roest verwijderen.

Roest verwijderen op de remschijven

Hebt u roestvorming waargenomen op de remschijven en stoort u dit? Probeer dan via de eenvoudigste methode dit te verwijderen; ga ergens een stuk rijden waar u nagenoeg de enige verkeersdeelnemer bent (een grote buitenparking, waar u goed overzicht hebt). Rij een stukje en rem dan hard. Herhaal dit proces. De remklauw (mits deze zelf niet roestig is) zal de roestvorming grotendeels verwijderen. Nu is het alleen een kwestie van uw velgen / wieldoppen reinigen van de bruine vlekken.

Roest ontstaat dus vaker bij auto’s die langer stilstaan.

Remschijven vervangen?

Hebt u het idee dat uw remschijven aan vervanging toe zijn? Normaliter kunt u verwachten dat u hier tijdens de jaarlijkse APK beurt van op de hoogte gesteld wordt. Is uw auto nog te jong voor een APK beurt, dan kunt u (met ruime schatting) verwachten dat de remschijven tussen de 50.000 en 100.000 km mee zullen gaan. Dit is echter wel afhankelijk van de rijstijl van de voornaamste bestuurder van de auto. Remt de bestuur vaak en hard? Sommige automobilisten zijn gewend op de motor af te remmen (terugschakelen bij verkeerslichten bijvoorbeeld), waar andere automobilisten altijd uitsluitend de remmen gebruiken voor vaartvermindering.

Maar ook het merk en type auto spelen een rol bij de te verwachte levensduur van de remschijven.

Wist u dat u remschijven gewoon online zelf kunt aanschaffen? Zo vindt u remschijven voor uw auto hier www.motor-DOCTOR.nl. Bent u handig genoeg, dan kunt u thuis de remschijven vervangen.

Hoe moet dat?

Om meer te weten te komen over doe-het-zelven aan uw auto kunt u hier op YOUtube.com diverse filmpjes bekijken waarin uitgelegd wordt hoe u zelf kunt sleutelen aan uw auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *