Wat doe ik als ik uit mijn auto gesloten ben?

Buiten je auto gesloten worden kan enorm frustrerend zijn. Het meest voorkomende scenario is dat je je sleutels in je auto bent vergeten. In het geval van een lock-out is het belangrijk om kalm te blijven en elke deur alsook de koffer te checken om er zeker van te zijn dat je echt buitengesloten bent. Ten tweede kan je vragen aan een familielid of ze een extra sleutel thuis hebben liggen en of ze die zo snel mogelijk kunnen brengen. Als je geen extra sleutel hebt en niet in je auto kan, kan je proberen om een kleerhanger in een winkel of winkelcentrum in de buurt om toegang tot je auto te krijgen. 

Als je dan nog steeds geen toegang tot je auto hebt, kan je zo snel mogelijk een lokale slotenmaker voor auto’s vinden. Auto slotenmaker specialisten zijn meestal ter plekke binnen de 20 à 30 minuten nadat je gebeld hebt en zullen je snel in je auto kunnen krijgen. Soms, als je een volledige verzekering hebt, zal er ook gezorgd worden voor assistentie onderweg.

De standaard opties voor assistentie onderweg zijn onder andere het hulpaccu starten, bandenwissel, wegslepen en auto openen. Zorg er altijd voor dat je een betalingsbewijs krijgt en contacteer je verzekeringskantoor om te kijken of zij deze situatie waarin je werd buitengesloten kunnen betalen. Eens je terug toegang hebt tot je auto wordt het aangewezen om een lokale slotenmaker te contacteren of in de winkel van een slotenmaker in de buurt binnen te springen om een duplicaat te maken. Leg het duplicaat van de sleutel thuis of geef hem aan een vriend of familielid dat je kan vertrouwen. 

Als je terug toegang hebt tot je auto maar je sleutel niet vindt, moet je het slot van je auto en de startsleutel vervangen zodat er geen diefstal van je auto in de toekomst kan zijn. Contacteer een lokale slotenmaker over het vervangen van je autosloten en het maken van een nieuwe, vervangende autosleutel. Sommige slotenmakers bieden een 24 uur mobiele dienst en kunnen bij jou thuiskomen en ter plaatse een nieuwe sleutel snijden en programmeren.

Neem contact met ons op voor hulp van de slotenservice uit Meerkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *