Welke fiets past bij jou?

Je wilt je lekker op de fiets naar je werk, naar de supermarkt of school, of je wilt gewoon een goede fiets hebben waar je in je vrije tijd lekker mee uit fietsen kunt. Hoe dan ook, je bent opzoek naar een nieuwe fiets. Je weet alleen niet zo goed welke fiets je moet kiezen, het aanbod is namelijk erg uitgebreid. Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel zal ik je uitleg geven over de verschillende type fietsen en help ik je om tot de juiste keuze te komen. Lees nu verder!

Verschillende soorten fietsen

Fietsen zijn er in allerlei soorten en maten met verschillende uitstralingen, remmen, zithoudingen en mate van sportiviteit. In het kort zijn er drie type fietsen, namelijk de stadsfiets in de goedkope prijsklasse. Deze soort fiets kun je een beetje zien als de klassieke oma-fiets. Deze fiets is zeer geschikt voor korte afstanden in de stad.

Vervolgens heb je de luxe stadsfiets, welke tot een hoger prijssegment behoort. Deze stadsfietsen zitten vaak net iets comfortabeler, hebben iets meer versnellingen en fietsen gewoon iets fijner. Het is belangrijk dat je deze fietsen altijd goed op slot zet. Wanneer je slot stuk is kun je je fietsslot repareren.

Naast deze twee type stadsfietsen zijn er nog lange afstand en elektrische fietsen. De lange afstand fietsen zijn geschikt voor de grotere fietsroutes en zijn veelal voorzien van 27 versnellingen, waardoor deze fietsen ook uiterst geschikt zijn voor een heuvelachtig gebied. Elektrische fietsen zijn fietsen waarbij een motortje je trapondersteuning geeft, waardoor je figuurlijk altijd voor de wind hebt. Dit is fijn voor mensen die lekker willen fietsen, maar hun lichaam niet te zwaar willen belasten.

Nieuwe of tweedehands fiets?

Wanneer je echt je eigen fiets wilt koop je een nieuwe fiets. Wil je echter een goedkope fiets voor bijvoorbeeld in de stad. Kies dan voor een tweedehandsfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *