Welke private lease auto past bij jou?

private lease auto's vergelijken

Er zitten veel voordelen aan private lease. Zo kom je nooit meer voor onverwachte verrassingen te staan zoals de kosten van een dure reparatie. Ook is de auto startklaar vanaf het moment dat hij voor je deur staat en wanneer hij lang naar de garage moet, wordt er een vervangende auto voor je geregeld. De enige kosten die je zelf in de hand hebt zijn de benzinekosten. Verder zit alles – inclusief de verzekering – in de kosten die je maandelijks betaalt voor private lease. Ideaal! Er zijn veel verschillende opties mogelijk. Wij geven je wat handvaten voor het kiezen van de juiste private lease auto. 

Aantal kilometers

Je autokeuze wordt medebepaald door het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Benzineauto’s worden het meeste gekozen. Maar verwacht je meer te rijden dan 15.000 kilometer per jaar, dan loont het misschien om te kiezen voor een dieselauto of een elektrische auto. Als je veel kilometers gaat rijden en de auto ook gaat gebruiken in het buitenland, check dan ook zeker of pechhulp in het buitenland een optie is. Je kunt private lease auto’s vergelijken via handige vergelijksites om te zien welke auto het zuinigst rijdt in jouw situatie.  

Gebruik van de auto

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is de volgende: waar ga je de auto voor gebruiken? Je kunt een auto bijvoorbeeld nodig hebben voor woon-werkverkeer, ritten door het hele land of alleen voor de boodschappen. Dat betekent dat er verschillende opties zijn die bij je kunnen passen. Denk ook na over het comfort: ga je er lange stukken mee rijden, dan is airconditioning of navigatie wellicht fijn. Ook de grootte van je auto is belangrijk. Als je hem gaat gebruiken voor het vervoeren van je gezin, dan wil je misschien graag een vijfdeursauto. Ook kan het lonen om de grootte van de kofferbak mee te nemen in je beslissing. Als je veel spullen vervoert, is veel opbergruimte belangrijk. 

Opties bij private lease 

We hebben er al een aantal genoemd, maar denk vooral goed na over de verschillende opties die mogelijk zijn bij het kiezen van een private lease auto. Let wel op dat al deze opties het vaste maandelijkse bedrag ook zullen verhogen. Dit blijft zo totdat je contract afloopt. Zorg er dus voor dat je de opties die je wenst ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld nooit belt in de auto is een carkit niet nodig. Maar rijd je heel Nederland door naar plekken waar je vaak voor de eerste keer komt, dan kan navigatie bijvoorbeeld wél heel handig zijn. Het voordeel van private lease is dat je de keuze hebt uit de nieuwste auto’s. Als je dat wenst, zijn die van alle gemakken voorzien. Super comfortabel rijden dus! 

Overige kosten

Heb je een auto uitgezocht? Mooi! Dan is het tijd om je contract te bepalen. Hierin bepaal je alle kosten die je eventueel maakt tijdens de leaseperiode. Buiten de benzine zitten in principe alle kosten inbegrepen in je maandelijkse prijs. Maar er zijn bijvoorbeeld wel kosten verbonden aan extra kilometers buiten je contract, de kosten voor bekeuringen en vaak een eigen bijdrage bij schade, die je zelf betaalt. Maak hier duidelijke afspraken over zodat je weet waar je aan begint. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.