Zo koop jij je eerste auto

Bij een auto kopen komt best veel kijken. Wanneer je dit nog nooit gedaan hebt, zul je dus niet precies weten wat je allemaal moet doen. Daarom leggen wij het je uit in dit artikel!

Een budget bepalen

Voor je kunt gaan zoeken naar een auto, dien je budget vast te stellen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan je auto?

Eisen en voorkeuren

Maak voor jezelf ook een lijstje betreft zaken waar de auto aan moet voldoen. Denk aan het merk, de kleur, de brandstof, het aantal deuren, het aantal pk, het type motor, enzovoorts. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt. Uiteraard moeten je eisen wel binnen je budget passen.

Een auto vinden

Wanneer je hebt bepaald wat voor soort auto je graag wilt, kun je beginnen met zoeken. Aangezien het je eerste auto is, zal dit waarschijnlijk een tweedehands worden. Je kunt bij dealers in de buurt gaan kijken, of online zoeken. Aangezien er online veel meer keuze is, raden we aan om je zoektocht online te beginnen. Kijk bijvoorbeeld eens bij RP Automotive!

Bekijken en proefrit

Heb je een auto gevonden die je graag wilt? Dan is de volgende stap om hem te gaan bekijken. In het echt zie je immers altijd meer dan online. Bekijk zowel de binnenkant als buitenkant van de auto. Wanneer je zelf niet veel verstand van auto’s hebt, kun je eventueel iemand meenemen die dit wel heeft. Let er bijvoorbeeld op of je geen ernstige schade ziet.

Ziet alles er goed uit? Dan is het tijd om een rondje te rijden! Je wilt immers wel weten of de auto fijn rijdt voor je hem koopt.

De auto kopen

Is de proefrit goed bevallen? Dan kun je gaan onderhandelen over de prijs. Twijfel je toch nog een beetje? Dan kun je nog even nadenken voor je de auto definitief koopt. Wacht echter niet te lang, anders is hij straks misschien al aan iemand anders verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *