Zo maak jij de mooiste auto foto’s!

Bij het maken van mooie auto foto’s komt meer kijken dan je zou denken. Om je te helpen bij het behalen van de best mogelijke resultaten, geven we in dit artikel wat auto foto tips!

Tip 1: Verschillende hoeken

Veel mensen fotograferen hun auto enkel vanuit één positie. Zorg echter dat je de auto vanuit allerlei verschillende hoeken fotografeert. De voorkant, schuin, beide zijkanten en de achterkant. Speel ook met verschillende hoogtes en afstanden.

Focus je daarnaast op het fotograferen van de details. Heeft de auto bijvoorbeeld mooie koplampen of een stoere knalpijp, fotograaf deze dan zeker even van dichtbij. Alleen maar foto’s van de gehele auto is immers ook maar saai.

Richt je tot slot niet enkel op het exterieur van de auto, maar ook op het interieur. Heb je bijvoorbeeld een oldtimer met een ouderwetse versnellingspook of toerenteller, maak hier dan ook close-ups van.

Tip 2: Maak je auto schoon

Deze tip klinkt erg logisch. Toch zijn er veel mensen die hun auto niet maximaal schoonmaken voor ze beginnen met fotograferen. Achteraf zie je dit dan terug in het resultaat. Maak je auto dus grondig schoon, zowel van buiten als van binnen. Besteed extra aandacht aan de details zoals de koplampen, spiegels en chromen accenten. Neem ook een poetsdoek mee wanneer je gaan fotograferen. Zo kun je nog snel even kleine plekjes wegpoetsen die je over het hoofd hebt gezien of er na het schoonmaken nog bij zijn gekomen.

Tip 3: Een fotostudio

Wanneer je online auto’s verkoopt vanuit je showroom, is het verstandig om een auto fotostudio te laten bouwen. Zo kun je op elk gewenst moment professionele foto’s maken van je nieuwste aanbiedingen. Voor het laten bouwen van een auto fotostudio kun je terecht bij Rotoview Studios. De op maat gemaakte studio’s die zij bouwen beschikken onder meer over een plateau dat 360 graden rond kan draaien, perfecte verlichting en professionele camera’s. Ook installeren zij afgestelde software voor jouw auto studio die ervoor zorgt dat je elke keer weer dezelfde prachtige foto’s krijgt. Ook zonder fotografie kennis kun je zo de mooiste foto’s maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *