Zo voorkom je steenslag!

Hoe netjes je ook rijdt, iedere auto kan steenslag schade oplopen. Dit is niet alleen lelijk, maar het kan op de lange termijn ook fikse schade aan je auto toebrengen. Steenslag begint als een klein onschuldig krasje of deukje. Wanneer dit echter gaat roesten, kan het grote gevolgen hebben voor je auto. Er zijn uiteraard methodes om steenslag te herstellen. Echter is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom in dit artikel wat tips om steenslag te beperken!

Afstand houden

De eerste tip om steenslag schade te beperken is door ruim afstand te houden van auto’s die voor je rijden. Op deze manier voorkom je namelijk dat steentjes die opspatten door je voorganger tegen jouw auto aan komen! Ook kun je beter niet achter een vrachtwagen gaan rijden. Omdat vrachtwagens hele dikke banden hebben en erg zwaar zijn, laten ze vaak veel steentjes opspringen. Wanneer je op een weg rijdt die pas geasfalteerd is moet je extra uitkijken. De kans is namelijk groot dat hier nog veel losse steentjes liggen. Ook op snelwegen dien je extra uit te kijken, omdat de snelheden hier hoog liggen. Een klein steentje kan dus al grote schade aanbrengen.

Preventieve maatregelen

Ook wanneer je altijd voldoende afstand houdt, is steenslag simpelweg nooit 100% te voorkomen. Daarom zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om jouw auto extra bescherming te bieden. Dit zijn vaak eenmalige investeringen die op de lange termijn voordeliger zijn dan steeds steenslag schade te moeten herstellen. Onderstaand worden enkele voorbeelden beschreven.

Carbon folie

Het eerste hulpmiddel dat je in kunt zetten tegen steenslag is carbon folie. Deze breng je bijvoorbeeld aan op je motorkap en velgen. Hierdoor blijven deze onderdelen niet alleen beschermd tegen steenslag, het ziet er ook nog eens super stoer uit! Carbon folie is niet duur, en gemakkelijk aan te brengen.

Steenslag bra

Je leest het goed, een andere optie is een steenslag “bra”. Dit is een soort “BH” die de motorkap van je auto beschermt tegen steenslag! Het klinkt misschien heel vrouwelijk, maar ook een steenslag bra kan je auto een super stoere uitstraling geven.

Toch steenslag opgelopen?

De bovenstaande methodes helpen om steenslag schade te beperken. Echter zal je steenslag nooit helemaal kunnen voorkomen. Indien je dus toch wat schade hebt opgelopen, kun je steenslag op je auto laten repareren door Legal Shine Detailing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *