3 tips om lange autoritten leuker te maken

Ben jij iemand die soms meer op de weg te vinden is dan thuis? Die geregeld veel kilometers rijdt? Dan weet je ook dat lange autoritten soms heel saai kunnen zijn. Zeker als je in je eentje reist. Als je het na de eerste twee uur eigenlijk al zat bent, dan wordt het nog een hele klus om die laatste uren te overleven. Gelukkig hoeft lang autorijden niet als overleven te voelen. Door de juiste aanpassingen te maken – zowel in de auto als in je eigen gedrag – kan dit juist erg plezierig zijn. Benieuwd waar je dan aan moet denken? Lees dan verder en laat je inspireren door de volgende drie tips om lange autoritten leuker te maken. 

  1. Investeer in een goed audiosysteem en geniet van jouw favoriete muziek 


Autorijden zonder muziek is bijna geen doen. Lange autoritten vragen om een tikkeltje extra aandacht. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om het gehele audiosysteem een upgrade te geven? Met een subwoofer in de auto creëer je een fantastisch en kraakhelder geluid in de auto, waardoor jouw favoriete muziek veel beter klinkt. Download vervolgens al jouw favoriete nummers en die eerste uren vliegen voorbij. Heerlijk om even ongestoord muziek te kunnen luisteren. Zeker als het geluid zó goed klinkt. 

  1. Neem de tijd 

Het rijdt niet prettig als je een strakke deadline moet halen. Je weet immers nooit wat je op de weg kan verwachten en hierdoor ben je ook erg beperkt in de pauzes die je kunt nemen. Als je ergens om een bepaalde tijd moet zijn, is het daarom ook belangrijk om echt ruim op tijd te vertrekken. Calculeer in elk geval meerdere pauzes in om de benen te strekken, even het toilet te bezoeken of gewoon wat te eten. 

Ook als men niet ergens om een bepaalde tijd moet zijn, zijn ze toch vaak geneigd om haast te willen maken. Dit is onnodig en maakt de rit alleen maar minder comfortabel. Probeer daarom echt geduldig te zijn en te genieten van de reis zelf. Beschouw het als een mooie gelegenheid om tot rust te komen, na te denken en ook bijzondere plaatsen onderweg te bezoeken. 


Vind je het lastig om echt een langere tijd aan één stuk te rijden? Bekijk dan of het mogelijk is om iemand anders mee te nemen. Iemand waarmee je het rijden kunt afwisselen. Probeer als dit niet mogelijk is eventueel een hotelovernachting halverwege de route te boeken. Dat biedt jou de gelegenheid om even uit te stappen, een nieuwe plek te bezoeken en de volgende dag weer vol goede moed en energie te vertrekken. 

  1. Neem voldoende eten en drinken mee

Als je een hele dag of misschien zelfs wel meerdere dagen reist, dan is het natuurlijk wel verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen. Dit gaat niet alleen de verveling tegen, maar voorkomt ook de welbekende energiedips tijdens het rijden. Vooral voldoende water drinken is belangrijk. Zeker als je met de airconditioning aan rijdt. Hierdoor kan je namelijk meer dorst krijgen en als je onvoldoende drinkt, dan levert dit weer hoofdpijn op. Eet op gezette tijden en probeer niet alleen te snacken, maar ook zeker drie volwaardige maaltijden te nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *