Rijbewijs gehaald, maar wat nu?

Een rijbewijs halen is een mooie mijlpaal. Al die rijlessen zijn eindelijk klaar. Alsnog is het verstandig om na het behalen van een rijbewijs nog even voorzichtig te doen. Voor sommige mensen is het dan ook nog best spannend om alleen te rijden. In deze blog worden er een aantal tips besproken die van toepassing zijn voor het net behalen van een rijbewijs. 

Blijf rijden 

Na het behalen van een rijbewijs is het belangrijk om te blijven rijden. Tijdens de rijlessen was er altijd iemand die kon ingrijpen. Raak gewend aan het feit dat er alleen wordt gereden. Raak gewend aan het verkeer en de wegen. Door vaker te rijden wordt er ervaring opgebouwd en zal er zelfverzekerder gereden worden. Wanneer iemand ook in een andere auto rijd dan de lesauto, is het belangrijk om ook goed de auto te leren kennen. Blijf daardoor goed oefenen met autorijden en maak soms wat langere ritjes om meer ervaring op te doen. 

Breng in het begin ook vrienden naar huis om op plekken te komen waar je normaal niet komt. Dit is dan ook nog eens ontzettend fijn voor de vrienden. 

Goedkope auto kopen 

Om goed te blijven oefenen met autorijden wordt er geadviseerd om een goedkope, misschien zelfs tweedehandse auto te kopen. Omdat er nog niet veel ervaring is met autorijden en het verkeer is het een goed idee om een goedkope auto te kopen. Zo kan iemand goed zijn/haar auto leren kennen. Ook is hierdoor iemand niet meer afhankelijk van het lenen van een auto en kan diegene zelf de auto pakken. Er zijn ontzettend veel plekken waar een auto gekocht kan worden. Kijk vooral eventjes op markplaats of neem een bezoekje aan een garage. Neem wel iemand mee die verstand heeft van een auto kopen, omdat er soms nog wel eens slechte deals gemaakt worden. Zo kan het namelijk voorkomen dat er een goedkope auto wordt gekocht, maar dat er eigenlijk nog veel moet gebeuren voordat de auto normaal functioneert. Dit betekent dat er weer geld uit moet worden gegeven dat misschien niet beschikbaar is. 

Bij deze tip is het dan ook verstandig om de juiste autoverzekering aan te schaffen. Het is dan ook verplicht om een autoverzekering te hebben. Heeft iemand dit niet, maar gaat wel de weg op dan is er een grote kans op een hoge boete. Zoek daarom goed naar de juiste autoverzekering. 

Houd aan de verkeersregels

Het is essentieel om aan de verkeersregels te houden. Vooral met het net behalen van een rijbewijs zijn sommige regels wat strenger. 

Door aan de verkeersregels te houden blijft iedereen veilig en veiligheid staat op nummer 1. 

Wanneer iemand 18 jaar of ouder is dan geldt er ook een beginnersrijbewijs. De beginnersrijbewijs geld voor 5 jaar. 

Beginnersrijbewijs

Bij een beginnersrijbewijs zijn er strengere regels die belangrijk zijn om te weten. Blijf deze regels dan ook zeker volgen voor de eerste 5 jaar nadat het rijbewijs is behaald. Beginnende bestuurders mogen maximaal 0,2 promille alcohol innemen. Let er daarom goed op wat er wordt gedronken want met 1 alcoholisch drankje kan de limiet al overschreden worden. Wanneer een beginnende bestuurder toch staande wordt gehouden dan worden er een aantal overtredingen geregistreerd. Bumperkleven, ernstige snelheidsovertredingen, het oorzaken van gevaar of hinder in het verkeerd zijn in overtredingen. Ook bij het veroorzaken van een aanrijding met schade of letsel door het niet juist naleven van de verkeersregels of het veroorzaken van een ongeval met dodelijk gevolg of zwaar letsel zijn overtredingen die worden geregistreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *