5 Interessante feitjes over Ford die je waarschijnlijk nog niet wist

Sinds de Ford Motor Company is opgericht in 1903 heeft het een enorme invloed gehad op de auto-industrie. Als een van de oudste autofabrikanten ter wereld kent Ford een rijke geschiedenis, vol met interessante en verbazingwekkende feiten die je waarschijnlijk nog niet wist. In dit artikel geven we je een klein overzicht van de wapenfeiten die dit automerk zo opmerkelijk maken. 

  1. De eerste Ford auto 

Sinds de allereerste Ford auto die werd verkocht in 1903, is de organisatie uitgegroeid tot het één na grootste familiebedrijf ter wereld. Het was de 1901 Ford Model A die het automerk op de kaart heeft gezet en werd verkocht aan Dr. Pfennig voor een totaalbedrag van $850. Dit zou nu omgerekend  ongeveer $25.000.- zijn! De auto wist een maximum snelheid te bereiken van 48 kilometer per uur. 

Rijd jij liever in een van de nieuwere modellen van Ford? Kijk dan eens op Ford financial lease voor een breed aanbod van auto’s met een optimaal rijcomfort en een oog voor design! 

  1. Van auto’s naar vliegtuigen 

Net zoals het automerk BMW, heeft ook Ford zich gewaagd aan het bouwen van vliegtuigen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog begon de autofabrikant vliegtuigen te bouwen, waarvan de Ford Trimotor een van de eerste grote passagiersvliegtuigen was. Dit model bewees zijn waarde door zijn eenvoud, betrouwbaarheid en robuustheid. Hoewel Ford als een pionier wordt gezien in de luchtvaart, werd de luchttak in in 1933 gesloten wegens een gebrek aan financieel succes. 

  1. Ford tijdens de Tweede Wereldoorlog 

Hoewel Henry Ford vanwege zijn pacifistische houding openlijk tegen de betrokkenheid van de VS bij de Tweede Wereldoorlog was, was het moeilijk nee te zeggen tegen de zakelijke kansen die het conflict bood. Zo stemde hij ermee in om vliegtuigmotoren te bouwen voor het Britse leger, jaren voordat de oorlog uitbrak. Na het Pearl Harbor-incident werd de productie van het bedrijf flink uitgebreid, met meer dan 57.000 vliegtuigmotoren, 4.000 zweefvliegtuigen, 86.000 vliegtuigen en 277.000 tanks, Jeeps en gepantserde auto’s tegen het einde van de oorlog! 

  1. Dubbele betaling 

De oprichter Henry Ford besloot in 1914 om zijn werknemers het dubbele van het toenmalige marktgemiddelde te betalen. Hiermee werd Fords “5 dollar per dag” in het leven geroepen. Dit nieuwe salaris ging zelfs gepaard met een kortere werkdag en een winstdeling van het bedrijf. Deze aantrekkelijke maatregelen leidde tot een enorme minimalisering van het personeelsverloop en een belangrijke groei van de middenklasse in de VS. . 

  1. De bestverkochte autoserie 

De bestverkopende autoserie in de Verenigde Staten is die van Ford. De Ford F-serie, een lijn van pick-uptrucks, is consequent gerangschikt als de nummer 1 verkopende auto in het land van herkomst van het automerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *