Wanneer je een auto koopt ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten

Wanneer je een nieuwe auto koopt of een tweedehands auto aanschaft ben je verplicht om ook direct een autoverzekering af te sluiten. Doe je dit niet dan heb je binnen enkele dagen een boete van 400 euro op de deurmat liggen van het RDW. Zo’n boete mag de RDW je drie keer per jaar geven, dus het kan aardig in de papieren lopen wanneer je jouw autoverzekering niet afsluit. Een autoverzekering kun je het beste afsluiten nadat je een eerlijke vergelijking gedaan hebt. Er zijn namelijk enorm veel autoverzekeringsmaatschappijen die allemaal claimen de goedkoopste en de beste te zijn. Echter is het afsluiten van een autoverzekering maatwerk en al deze verzekeraars hanteren andere voorwaarden waardoor de goedkoopste autoverzekering voor iedereen anders is.

Wat is voor jou de goedkoopste autoverzekering?

Wanneer je een autoverzekering probeert af te sluiten, kijk de autoverzekeraar naar je persoonlijke gegevens om aan de hand hiervan de premie te bepalen. Daarbij wordt rekening gehouden met de zogenoemde risicofactoren. Wanneer je bijvoorbeeld een beginnend bestuurder bent met weinig schadevrije jaren, betaal je meer premie dan wanneer je al wat ouder bent en al wat jaren schadevrij rijdt. De autoverzekeraar beredeneerd dat een ervaren bestuurder minder snel schade veroorzaakt dan iemand die pas net zijn rijbewijs heeft.  Toch zijn er autoverzekeringen die via de gehanteerde voorwaarden een bepaalde doelgroep aantrekken. Die bijvoorbeeld enkele schadevrije jaren cadeau geven wanneer je als beginnend bestuurder je aanmeld bij deze partij voor je eerste autoverzekering.

Snel en veilig de weg op met een goede maar goedkope autoverzekering

Het berekenen van je autoverzekering hoeft niet moeilijk te zijn. De vergelijker op overstappen doet dit binnen enkele minuten voor je. Daarbij wordt er rekening gehouden met je persoonlijke gegevens. Wanneer je het lijstje met beste autoverzekeringen op je beeldscherm hebt staan, kun je eenvoudig je autoverzekering direct afsluiten. Je ontvangt dan spoedig een e-mail met daarin de melding dat je geniet van een voorlopige dekking. Jij kunt met jouw nieuwe auto veilig de weg op en de autoverzekeringsmaatschappij heeft even rustig de tijd op je gegevens te controleren en deze in het systeem in te vullen. Daarna gaat je voorlopige dekking over op de gekozen autoverzekering.

Wordt jij geweigerd bij de autoverzekeringsmaatschappij?

In enkele gevallen kan het zijn dat de autoverzekeringsmaatschappij jouw de verzekering weigert. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:

  • Je hebt een strafblad;
  • Je hebt negatieve schadevrije jaren;
  • Je staat als wanbetaler te boek;
  • Je hebt gesjoemeld met je gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *