Groei en een auto van de zaak

10 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen. Eerst heel klein vanaf mijn zolderkamer. Langzaam maar zeker groeide mijn bedrijf. En nu heb ik al bijna 10 mensen in dienst. 

Op bezoek bij klanten
Die personeelsleden moeten ook naar klanten. Nu kan ik er voor kiezen om ze in hun eigen auto naar de klanten te laten rijden, maar het heeft een veel professionelere uitstraling als ze met een auto van de zaak bij de klanten aankomen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een occasion aan te schaffen. 

Reclame
Als ik dan toch geld uitgeef om een auto aan te schaffen dan moet ik het ook goed doen. Mijn logo op de auto hoort daar bij. Mijn klanten zitten in Enschede en omstreken. Door met mijn logo op de auto naar klanten te gaan maak ik gratis reclame voor mijn bedrijf. 

Hoe nu verder?
Nu hoopte ik natuurlijk dat door de extra reclame er ook extra klanten zouden komen. Een paar extra klanten is ook wel gelukt, maar niet zo veel als ik had gehoopt. Maar waar ligt dat nou aan? Er waren wel meer mensen die contact met ons zochten, maar het lukt me niet om te achterhalen wat nu de oorzaak is dat de groei van mijn bedrijf stagneert. Hoe zorg ik er nu voor dat mijn bedrijf wel verder groeit? Ik weet dat er veel meer groei mogelijk is, maar het lukt niet om door te groeien. Ik heb ervoor gekozen om de hulp van een organisatie adviseur in te schakelen. Hij kon mij antwoord geven op de vragen die ik mezelf had gesteld.  

  • Waarom stagneert de groei van mijn bedrijf?
  • Waarom is het personeelsverloop zo hoog in mijn bedrijf?
  • Goede managers zijn duur, hoe kom ik nou aan goede manager die ook nog eens goed te betalen is?

Door met mij en met mijn personeel in gesprek te gaan kon hij vertellen wat ik anders moest doen, zodat mijn bedrijf verder kan groeien. Samen met hem ben ik aan de slag gegaan en inmiddels heb ik al 15 goede mensen in dienst. Volgende week hebben we een teambuilding die we afsluiten met een lekker etentje om te vieren dat het zo goed gaat met ons bedrijf. Ja, ons bedrijf, want ik ben er achter gekomen dat het niet alleen mijn bedrijf is, maar ook dat van mijn personeel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.